Tatuering

av | maj 29, 2019

TATUERINGSBORTTAGNING MED SÄKER YAG LASERTEKNIK

Under behandlingen använder vi Q Switched ND:yag-laser, det är den mest beprövade, och säkra metoden för tatueringsborttagning. Lasern ger ingen ärrbildning, vilket det gjorde för 20 år sedan — då användes Rubinlaser, mekanisk borttagning eller kirurgi. Det finns även många andra metoder och lasrar ute på marknaden, som inte skall användas för detta ändamål. Viktigt för att avlägsna en tatuering är erfarenhet och gedigen laserkompetens, som går hand i hand med säker laserapparatur. Tack vare vår erfarenhet kan vi erbjuda dig en säker behandling för tatueringsborttagning.

 

Storlek max
2 x 2 cm
4 x 4 cm
6 x 6 cm
8 x 8 cm

SÅ HÄR GÅR BEHANDLINGEN TILL

Behandlingen innefattar en laserstråle som slår sönder pigmentet som finns i tatueringen, därefter transporterar kroppen bort bläcket den naturliga vägen. Laserstrålen hittar färg i tatueringen genom absorbtion, vilket är anpassat efter våglängd i ett färgspektrum.

De allra flesta tatueringar går att ta bort, då lasern anpassas efter varje enskilt behandling. Vid en tatueringsborttagning börjar man med låga frekvenser, alltså höga kan generera vävnadsskador. Gradvis höjs intensiteten, allt eftersom pigment försvinner. Ibland är det klokt att lämna lite längre uppehåll mellan behandlingarna, så att kroppens mer långsamma processer får en chans att forsla bort partiklarna längre ner i huden. Detta görs vanligtvis över sommarmånader, eller när patienten skall på solsemester. Det är för att tatueringen får en längre ”semester” och brukar blekna markant. Beroende på tatueringen som behandlas, så skall den täckas med solskyddsfaktor.

JS Estetik Laser och Hudvård | Bangatan 6 | 54233 Mariestad | 0501-100 93 | estetiklh@outlook.com