HIFU Behandling

av | jun 19, 2019

HUR GÅR HIFU BEHANDLINGEN TILL?

Behandlingen med hifu ultraljud börjar alltid med att man säkerställer att du är mottaglig för behandlingen och inte har några hindrande sjukdomar. Sedan är det olika förberedelser, beroende på om det är ansikte eller kropp som ska behandlas. T.ex. rengöring och insmörjning av olika krämer. Behandlaren markerar behandlingsområdet och applicerar en ultraljudsgel på huden för att leda in det hög intensiva ultraljudet ner i huden.

Behandlaren har hela tiden full koll på dig, för att göra upplevelsen så bekväm som möjligt. Varje behandling tar 30 – 90 minuter. Vissa personer kan känna en lätt stickande eller värmande på huden.

VAD HÄNDER EFTER BEHANDLINGEN?

Rodnad och svullnad kan uppkomma efter behandling, men kommer att gå över efter något dygn. Du kan återgå till jobbet samma dag. Kollagen produktionen kommer att starta efter endast en behandling, med resultat som framträder under de följande månaderna. Din hud kommer att bli friskare, starkare och ge ett yngre utseende, utan onaturliga, drastiska förändringar. Huden fortsätter föryngras och uppstramas i ca 6 månader.

NÄR SER MAN RESULTAT?

De första resultaten kan upplevas direkt efter behandlingen och huden känns genast stramare, men kollagenproduktionen pågår upp till 6 månader. Vilket krävs för att huden ska återställa och skapa nya och starkare kollagen/elastin fibrer. Efter ca 6 månader kan man se det slutliga resultatet.

  • Oftast krävs endast en behandling, men om huden är mycket slapp kan en behandling upprepas efter tidigast 6 månader.
  • Kliniken ger inga behandlingsgarantier eftersom resultaten är helt individuella och varierar från person till person.
FINNS DET NÅGRA BIVERKNINGAR ELLER RISKER MED BEHANDLINGEN?

HIFU ultraljud är en mycket säker metod som inte ger några bestående biverkningar. Den används över hela världen och det utförs fler hundra tusen behandlingar årligen. Normala biverkningar är rodnad och lite svullnad. Lite obehag eller smärta kan kännas under pågående behandling. Rodnad, svullnad samt stickningar kan hålla i sig några timmar upp till något dygn. Detta är en bra indikation på att kollagen processen har påbörjats.

HIFU ULTRALJUD FÖR ALLA

Alla hudtyper samt både män och kvinnor kan behandlas med HIFU. Vi finns i Mariestad, en bit utanför Skövde. Hör gärna av er om ni har några frågor eller funderingar kring behandlingen. Varmt välkommen in till vår klinik. 

JS Estetik Laser och Hudvård | Bangatan 6 | 54233 Mariestad | 0501-100 93 | estetiklh@outlook.com